tervetuloa-hiironen_2017
Blogi

Uusi vuosi, hyvä me!

Vuosi 2017 on alkanut, Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla! Uudenvuodenraketit on ammuttu ja lupaukset annettu. On mahdollisuus uuteen alkuun, tehdä parannus, kohentaa, ryhdistäytyä.  Moniko teki uudenvuodenlupauksia?

Minä ainakin. Lupaan tänä vuonna pitää itsestäni parempaa huolta. Samalla se tarkoittaa, että pidän parempaa huolta myös läheisistäni. Ihmisen hyvinvointi heijastuu eteenpäin ja toimii kuin lumipalloefekti. Hyvä olo voi lähteä ihan pienistä asioista ja päätöksistä. Vaikkapa siitä, että tänään päätän ajatella itsestäni hyvää. Voin hymyillä vastaantulijoille ja olla kohtelias. Pienellä asialla voi oikeasti pelastaa toisen päivän, myös asiakaspalvelussa.  Aloitetaan Suomen juhlavuosi päättämällä, että ollaan paras versio itsestämme tänä vuonna!

Myös autokatsastus viettää juhlaa.  Tänä vuonna tulee täyteen sata vuotta ajoneuvojen katsastustoiminnan aloittamisesta. Alkuun katsastustoiminta oli kunnallista kaupunkien järjestyssääntöjen pohjalta. Vuonna 1922 katsastustoiminta muuttui lääninhallitusten alaiseksi ja osittain toimitusmaksuperustaiseksi. Samana vuonna annettiin asetus automobiililiikenteestä. Asetus sisälsi ohjeet katsastuksesta ja rekisteröinnistä. Yhtä aikaa muiden asetusten kanssa kirjattiin säännökset kuljettajan pätevyydestä, ensimmäisten joukossa maailmassa. Olemme olleet uranuurtajia tässäkin asiassa!

Nyt kun juhlitaan satavuotiasta katsastusta ja satavuotiasta Suomea, voidaan olla ylpeitä kaikesta, mitä olemme tähän asti saavuttaneet! Olemme selviytyneet vaikka mistä, ja tästä on hyvä jatkaa. Jokainen voi nyt taputtaa itseään selkään ja onnitella itseään. Jatketaan ylväinä eteenpäin, arvostetaan itseämme ja jaetaan iloa eteenpäin. Olemme sen arvoisia.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta 2017, toivottaa Katsastus Hiirosen ja Kiimingin porukka!

– Kaisa

Vastaa